ONZE BIEREN
Gordon Finest Copper Gordon Finest Silver Gordon Finest Red Gordon Finest Gold Gordon Finest Platinum Gordon Finest Carbon
Classics
Gordon Finest Chrome Gordon Finest Titanium Gordon Finest Xenon
Trends
Gordon Xplosion Red Fruit Gordon Xplosion Gin Spices Gordon Revolucion Xplosion Gordon Revolucion Xplosion Bottle Gordon Xplosion Honey Whisky
Explosives
Gordon Xplosion Gin Spices
Gordon Xplosion Gin Spices

Xplosion Gin Spices” (11%), betekent zowel een ware revolutie in de mond als een smaakexplosie vol verrassingen, vooral door de kruiden die aan de betere gin doen denken, een drank die de laatste jaren de wind in de zeilen heeft.

Als men de ogen sluit, maar de neus goed openhoudt, lijkt het wel dat men dit traditionele Engelse distillaat voor zich heeft staan. Het geluid van het schuim bij het uitschenken verraadt echter dat we hier wel degelijk met een bier te maken hebben. Het bevat een bescheiden maar constante pareling, die voor een regelmatige, rustige activiteit in het glas zorgt. De bitterheid is wel degelijk aanwezig, maar laat vreemd genoeg een kurk- en houtsmaak na, hoewel het bier in een blikje wordt aangeboden. Men proeft ook venkel en de authentieke smaak van jeneverbessen. Het is een elegant en spitsvondig bier dat echt kan bekoren. Het heeft veel troeven en een sterke affiniteit met de traditionele ginkruiden, zoals engelwortel. Zo kan dit bier een hoge vlucht nemen, recht naar een goddelijk succes. Men moet bij het consumeren zijn enthousiasme echter temperen om excessen te vermijden wegens het hoge alcoholgehalte in combinatie met stimulerende aromaten.

Wie dit bier met verstand drinkt, zal kunnen genieten van een zeer lange, kruidige nasmaak. Het bevordert ook de spijsvertering. Geslaagd over de hele lijn!

  • Alcoholpercentage: 11%
  • Kleur: Blond
  • Gisting: Laag
  • Land van de verkoop: België, Frankrijk, Finest Shop
  • Type: XXXtra Strong Flavoured Bier
  • Temperatuur: 4º - 6º
  • Formaat: Can 50 cl